Menu

 

Een bespreking op Talendocenten.net

01 juni 2003

Deze week is op de website Talendocenten.net, rubriek Software, de volgende bespreking van dit overhoorprogramma verschenen:

Beschrijving:
Teach2000 is een overhoorprogramma. De makers vinden dat zij "het beste overhoorprogramma van Nederland en België" hebben gemaakt. Of dat zo is moet u zelf maar beoordelen, maar de installatieprocedure verloopt in ieder geval probleemloos en het programma ziet er grafisch goed uit.

Teach 2000 kan woordenlijsten, maar ook zinnen, jaartallen, hoofdsteden enz. overhoren. Het is mogelijk voorgedefinieerde meerkeuzevragen in te voeren. Vragen kunnen b.v. Engelse woorden zijn, of Franse zinnen, maar ook Griekse karakters. Er is namelijk een Grieks 'toetsenbord' beschikbaar dat het invoeren van Griekse karakters mogelijk maakt. Bijzondere tekens, zoals de Duitse EsZett, kunnen worden ingegeven via een pop-up menu. Een aardige optie is de mogelijkheid vragen als geluidsbestand op te slaan en tijdens het overhoren af te spelen.
De volgorde van het overhoren kan zijn: 'zoals ingevoerd', 'willekeurig' en 'omgekeerd'. Er zijn meerdere typen overhoringen: 'meerkeuze', 'oefen lijst in gedachten' en 'dictee'.

Na installatie vindt u een redelijke verzameling voorbeeldtoetsen op uw computer, waaronder 'Atomen', 'Engels - Tellen', 'Fries', 'Grieks' en 'Swahili'. Op de website van Teach2000 kunt u nog meer lijsten vinden. Deze zijn veelal gebaseerd op bekende onderwijsmethodes. U kunt ze downloaden. U kunt ook uw eigen toetsen daar plaatsen. Het programma kan lijsten van andere overhoorprogramma's importeren.

Teach2000 is naar eigen wens te configureren. Het programma heeft een context-sensitive helpsysteem. Na afsluiten blijven de venster- en lettertype-instellingen bewaard.

Interface:
Nederlands en Engels. U kunt een andere taal krijgen door zelf woorden en zinnen in een .txt bestand te vertalen. Dit is redelijk gemakkelijk te doen.

Kosten:
Gratis.Bron: talendocenten.netNews
26 april 2017
Overname Woordjesleren.nl door YoungCapital
De website www.woordjesleren.nl is, samen met miniTeach, overgenomen door YoungCapital, het bedrijf achter WRTS.
meer..

22 juni 2013
Teach2000 vertaald
Teach2000 is beschikbaar gemaakt in het Servisch.
meer..

12 maart 2011
Teach2000 8.53: Een nieuwe update
De grootste verzameling kleine verbeteringen ooit.
meer..

01 december 2010
Nieuwe prijsstelling voor TeachTest
De prijs van de toetsgenerator voor docenten is verlaagd en de jaarlijkse update-fee is vervallen.
meer..

30 oktober 2010
Teach2000 8.52: Een nieuwe update
Nieuwe icons, verbeterde vraagstelling en veel kleine fixes.
meer..

16 jul 2010
Teach2000 8.51: Een kleine update
Makkelijk vragen verschuiven en verbeterd resultaatscherm voor de digitale toets.
meer..

Nieuwsarchief
Rss